Duurzaamheid
November 2022

Refurbished of remanufactured: het verschil

Refurbished of remanufactured: het verschil

Interview multiple candidates

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit proin mi pellentesque  lorem turpis feugiat non sed sed sed aliquam lectus sodales gravida turpis maassa odio faucibus accumsan turpis nulla tellus purus ut   cursus lorem  in pellentesque risus turpis eget quam eu nunc sed diam.

Ask for past work examples & results

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit consectetur in proin mattis enim posuere maecenas non magna mauris, feugiat montes, porttitor eget nulla id.

  • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.
  • Netus vestibulum dignissim scelerisque vitae.
  • Porttitor nibh est vulputate vitae sem vitae.
  • Amet tellus nisl risus lorem vulputate velit eget.

Search for the right experience

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit proin mi pellentesque  lorem turpis feugiat non sed sed sed aliquam lectus sodales gravida turpis maassa odio.

  1. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.
  2. Porttitor nibh est vulputate vitae sem vitae.
  3. Netus vestibulum dignissim scelerisque vitae.
  4. Amet tellus nisl risus lorem vulputate velit eget.
Vet candidates & ask for past references before hiring

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit ut suspendisse convallis enim tincidunt nunc condimentum facilisi accumsan tempor donec dolor malesuada vestibulum in sed sed morbi accumsan tristique turpis vivamus non velit euismod.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit nunc gravida purus urna, ipsum eu morbi in enim”
Once you hire them, give them access for all tools & resources for success

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit ut suspendisse convallis enim tincidunt nunc condimentum facilisi accumsan tempor donec dolor malesuada vestibulum in sed sed morbi accumsan tristique turpis vivamus non velit euismod.

Remanufactured beter alternatief voor bedrijven?

In de wereld van vandaag, waar duurzaamheid en kostenbesparingen belangrijker zijn dan ooit, kiezen organisaties steeds vaker voor gereviseerde producten in plaats van nieuwe producten. Er zijn verschillende termen voor deze producten. Twee van de meest voorkomende termen zijn 'refurbished' en 'remanufactured'. Hoewel deze termen soms door elkaar worden gebruikt, zijn er belangrijke verschillen tussen de twee. IT Lifecycle specialist Arjan van den Oever legt het uit.

Als je op zoek bent naar een manier om kosten te besparen bij het kopen van laptops of telefoons voor jouw bedrijf of organisatie, dan heb je waarschijnlijk de termen "refurbished" en "remanufactured" gezien. Beide termen verwijzen naar producten die al eerder zijn gebruikt en weer op de markt zijn gebracht. Toch zijn er wel degelijk grote verschillen.

Wat is een remanufactured laptop?

Een remanufactured laptop is een gebruikte laptop die is teruggebracht naar de fabrikant of een gerenommeerde derde (herstel) partij voor een volledige en grondige revisie, zodat hij weer helemaal up-to-date is en klaar voor een volgend leven. Het remanufacturingsproces is heel grondig en omvat het demonteren van de laptop en het testen en repareren of vervangen van alle onderdelen om ervoor te zorgen dat de laptop weer als nieuw functioneert. Na het voltooien van dit proces is de laptop als nieuw en kan hij worden verkocht als een remanufactured product.

Wat is een refurbished laptop?

Een refurbished laptop is ook een gebruikte laptop die is teruggebracht naar de fabrikant of een derde (herstel) partij om te worden opgeknapt. Maar in tegenstelling tot remanufacturing omvat refurbishing echter niet altijd het demonteren van de laptop en het vervangen van alle onderdelen. In plaats daarvan betekent refurbishing het schoonmaken en repareren van de laptop en worden alleen de defecte onderdelen vervangen. Een refurbished laptop is dus gewoon een veelgebruikte en moderne term voor een gebruikte laptop die een grondige make-over heeft gekregen. Refurbished laptops kunnen daarom in verschillende gradaties van kwaliteit zijn, afhankelijk van hoe uitgebreid het opknapproces is. Voor bedrijven is dat verre van handig, je zoekt (bij voorkeur) een grote partij van gelijke kwaliteit.

Waarom remanufactured laptops voor bedrijven beter zijn dan refurbished laptops

Er zijn meerdere redenen waarom remanufactured laptops voor organisaties beter zijn dan refurbished laptops:

-        Topkwaliteit: Remanufactured laptops zijn meestal van hogere kwaliteit dan refurbished laptops omdat ze een zeer grondig opknap- en controleproces hebben ondergaan. Elk onderdeel wordt getest en waar nodig vervangen, waardoor remanufactured laptops net zo betrouwbaar kunnen zijn als nieuwe laptops.

-        Garantie is essentieel: Remanufactured laptops worden vaak geleverd met garanties die vergelijkbaar zijn met die van nieuwel laptops. Zo weet je dat als er iets misgaat met je laptop, je deze kunt terugsturen voor reparatie of vervanging.

-        Duurzaamheid: Remanufactured laptops zijn duurzamer dan refurbished laptops omdat ze een intensief controle- en reparatieproces hebben ondergaan waardoor er meer onderdelen vervangen kunnen worden (en er dus minder afgevoerd worden). Door te kiezen voor remanufactured laptops in plaats van nieuwe of refurbished laptops, help je bij het verminderen van de hoeveelheid e-waste die wordt geproduceerd.

-        Geld besparen: Hoewel remanufactured laptops misschien duurder zijn dan refurbished laptops, zijn ze nog steeds goedkoper dan nieuwe laptops. Bovendien kunnen remanufactured laptops je uiteindelijk geld besparen omdat ze betrouwbaarder zijn dan refurbished laptops en minder vaak stuk gaan. Dit betekent dat je minder vaak geld hoeft uit te geven aan reparaties of vervangingen.

-        Minder risico's: Omdat remanufactured laptops een grondig controle- en reparatieproces hebben ondergaan, zijn ze minder vatbaar voor fouten en gebreken dan refurbished laptops. Dit vermindert het risico dat je een laptop koopt die niet goed werkt of snel defect raakt.

-        Vertrouwen: Remanufactured laptops worden vaak opgeknapt door de oorspronkelijke fabrikant, wat betekent dat ze vaak dezelfde kwaliteitsnormen hebben als nieuwe laptops. Hierdoor kun je erop vertrouwen datje een laptop koopt die betrouwbaar is en goed werkt.

Kies voor kwaliteit én duurzaamheid met remanufactured laptops

Als je op zoek bent naar een slimme en duurzame manier om geld te besparen op de aanschaf van laptops voor je bedrijf of organisatie, zijn remanufactured laptops de ideale oplossing. Niet alleen zijn ze een goedkoper alternatief voor nieuwe laptops en zelfs refurbished laptops, maar ze zijn ook nog eens veel beter voor het milieu. Door te kiezen voor remanufactured laptops, toon je als organisatie je betrokkenheid bij duurzaamheid en laat je zien dat je serieus bent over het verminderen van je ecologische voetafdruk.

Maar dat is niet alles. De keuze voor remanufactured laptops kan ook helpen om te voldoen aan steeds strengere wet- en regelgeving op het gebied van duurzaamheid. Dit kan je reputatie verbeteren en je onderscheiden van concurrenten die minder belang hechten aan duurzaamheid. Dus als je op zoek bent naar een slimme en verantwoorde keuze voor je organisatie, dan zijn remanufactured laptops een uitstekende optie.

Meer info?

Waarom zou je remanufactured laptops niet als een belangrijk onderdeel van je IT-strategie maken, gezien de vele voordelen die ze bieden? Als je op zoek bent naar een slimme manier om je IT-investeringen te maximaliseren, dan is remanufacturing de weg vooruit!

Circlewise heeft een breed assortiment met gecertificeerde Carbon Neutral Plus gereviseerde HP-, Dell- en Lenovo-laptops. Alle devices zijn van de hoogste kwaliteit (premium-grade) en CO2 neutraal.
Heb je vragen over dit artikel of duurzame remanufactured laptops, neem dan rechtstreeks contact met mij op. Ik ben er om te helpen.

Arjan van den Oever.